Se compara la interacción carbohidrato-lectina entre el glucogalactomanano aislado de las paredes celulares de Verticillium fungicola y las lectinas de los carpóforos de Agaricus bisporus o de Pleurotus ostreatus, para establecer el mecanismo molecular de la «mole seca» o verticiliosis de los cultivos comerciales de ambas setas comestibles. La interacción entre las moléculas complementarias, «moléculas diana», parece ser debida a la galactosa terminal unida en (1-4) al esqueleto de manosa unido en (1-6) de la molécula del glucogalactomanano de V. fungicola
The carbohydrate-lectin interaction between the isolated glucogalactomannan of Verticillium fungicola cell walls, and lectins, either from Agaricus bisporus or Pleurotus ostreatus fruit bodies, was compared in order to establish the molecular mechanism of the «dry bubble» or verticillium disease exhibited in the commercial cultures of both edible mushrooms. This interaction between complementary molecules, «target molecules», appears to be due to the terminal galactose linked at (1-4) to the (1-6) mannose bone of the V. fungicola glucogalactomannan molecule
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