El sector turístico en la comunidad autónoma de Castilla-La Mancha, y en concreto la modalidad de turismo rural, ha visto incrementada su demanda en los últimos años, convirtiéndose en un elemento imprescindible del desarrollo económico de esta región.
Se anotan las principales imágenes de marca de este territorio turístico, trasladando un ambiente de complicidad entre actores públicos y privados, apoyados en la creatividad y en la innovación. Paralelamente se comprueba que las administraciones públicas deben favorecer e incentivar los desarrollos turísticos que salvaguarden el medio ambiente y los recursos naturales y, además, permitan ahorrar agua y energía y minimicen la producción de residuos.
Sin duda, los ingresos que se obtienen con el turismo rural sirven para ayudar a financiar la preservación de parques naturales y proteger regiones ecológicamente sensibles ante la implantación de usos alternativos perjudiciales.
The tourism sector in the autonomous community of Castilla-La Mancha, and specifically the form of rural tourism, the demand has increased in recent years, becoming an indispensable element of economic development in this region.
The adjustment process of the sector is transferable to different forms of this activity and the rural tourism is not alien to them, because it has grown with structural deficiencies that require particular attention to securing a guarantee of continuity and sustainability of the model. Write down the main brand images in this tourist territory, moving atmosphere of complicity between public and private, supported by creativity and innovation. Parallel is found that the government should promote and encourage tourism development that safeguard the environment and natural resources and also saves water and energy and minimize waste production.
Undoubtedly, the revenue obtained by the rural tourism are used to help fund the preservation of national parks and protect environmentally sensitive areas before the implementation of alternative uses harmful.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados