Cristina Bonjoch, Grisel Vilagrasa, Mariona Roger, Luz Santana
RESUM Fonament.
El consum de fruita recomanat en l'edat escolar és de dues a tres racions al dia.
Objectiu.
Conèixer el consum de fruita dels pacients de 3 a 14 anys visitats en la nostra consulta d'atenció primària. In- vestigar alguns factors que podrien influir en la seva ingesta.
Mètode.
Estudi observacional transversal mitjançant en- questa única sobre el consum de fruita de l'infant. Descrip- ció de freqüències relatives (%) o mitjanes (DE) de les variables següents: edat, nombre de racions i tipus de fruita que van menjar el dia anterior a la visita, en els moments següents: esmorzar (casa i escola), dinar (casa i/o escola), berenar, sopar i altres. Analitzar la relació entre el nombre de racions de fruita que menja un infant segons l'edat, la població on viu i el nivell d'estudis dels pares.
Resultats.
S'analitza la ingesta de fruita durant el curs esco- lar 2011-12 de 778 infants entre 3 i 14 anys (mitjana 7,27 anys). La majoria consumeixen entre una i dues racions al dia (1,89 racions/dia) amb les excepcions dels infants de 10 anys (2,2) i els de 14 anys (1,7). Els infants que viuen fora de la província de Barcelona i els fills de mares univer- sitàries són els que van menjar més fruita. Les tres fruites més consumides van ser el plàtan, la poma i la pera.
r 2011-12 de 778 infants entre 3 i 14 anys (mitjana 7,27 anys). La majoria consumeixen entre una i dues racions al dia (1,89 racions/dia) amb les excepcions dels infants de 10 anys (2,2) i els de 14 anys (1,7). Els infants que viuen fora de la província de Barcelona i els fills de mares univer- sitàries són els que van menjar més fruita. Les tres fruites més consumides van ser el plàtan, la poma i la pera.
Conclusions.
La majoria d'infants enquestats mengen menys de 2 racions de fruita al dia (1,89 racions/dia), per la qual cosa hem de continuar fomentant-ne el consum diari, així com aconseguir diversificar-ne els tipus.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados