Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Tecnologies emergents per a la conservació dels aliments

Josep Maria Monfort Bolívar

  • català

    La globalització dels mercats, els nous estils de vida i el canvi d'hàbits alimentaris demanen productes de més llarga durada, al mateix temps que hi ha una exigència de processament mínim, que recordi els productes d'origen sense disminuir-ne la seguretat d'ús. Per atendre aquests desitjos del consumidor, la indústria alimentària ha adoptat la teoria de Lesinger d'introduir en el processament de l'aliment un seguit d'obstacles suaus que dificultin el creixement bacterià, i amb l'acoblament d'aquests tractaments lleugers, parcials i específics assolir un efecte eficaç, segur i quasi total. Les tecnologies emergents que es poden aplicar a la conservació dels aliments són nous obstacles a afegir en el procés, però que no sempre s'implanten amb èxit, per diferents raons que s'exposen en aquesta breu revisió, juntament amb les seves projeccions de futur.

  • English

    The global market, the new way of life and the new habits of food consumers have lead to the convenience of long-life and minimally-processed food products. Keeping taste and flavour as much close as possible to the original products, and ensuring safety at similar level as full-processed products, is the aim of the response of the food industry to consumer demands through the theory of Lesinger. Basically this consists of the introduction during the process of the food series of slight obstacles preventing bacterial growth. Furthermore by combining several slight, partial and specific treatments, an effective degree of safety can be reached. The emerging technologies useful for food preservation are enumerated and their use as new complements to the processes discussed.Nevertheless, the success in their application is diverse due to different reasons. Finally future perspectives are discussed.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus