To have the security that the taken decision is the correct, we must know the degree of security of the obtained laboratory results. This degree of security has two indicative parameters of the measurement quality: its traceability and its uncertainty. These characteristics of one result are related due to the security requirement under which we want this result. The calibration is the experimental proceeding for defining the values of both parameters. Is basic to have a deep knowledge of the analytical procedure, for studying the possible error sources and reduce them to the point where allows the tolerance and the analysis costs.
Per a poder tenir la seguretat que la decisió presa és la correcta cal conèixer el grau de seguretat amb què s'ha obtingut el resultat al laboratori. Aquest grau de seguretat ve donat por dos paràmetres indicatius de la qualitat del resultat d'una mesura: la seva traçabilitat i la seva incertesa. Aquestes característiques d'un resultat estan relacionades per l'exigència de seguretat amb la qual es vol el resultat. El calibratge és el procediment experimental per a concretar els valors dels dos paràmetres. És fonamental un coneixement profund del procediment analític per a estudiar les possibles fonts d'error i reduir-les fins on permet la tolerància i el cost de l'anàlisi.
© 2001-2025 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados