Roger Bresolí Obach, Santi Nonell Marrugat
La desactivación por beta fenilos (en inglés, Beta Phenyl quenching o BPQ) es una reacción que se produce a partir del estado triplete de cetonas aromáticas con un grupo fenilo en posición beta. Esta revisión presenta las principales características que definen la reacción de BPQ. Se discute el mecanismo de reacción y los efectos de los sustituyentes, disolventes y la restricción de la rotación de los grupos fenilo.
La desactivació per beta fenils (en anglès, Beta Phenyl Quenching o BPQ) és una reacció que es produeix a partir de l’estat triplet de cetones aromàtiques amb un grup fenil en posició beta. Aquesta revisió presenta les principals característiques que defineixen la reacció de BPQ. Es discuteix el mecanisme de reacció i els efectes dels substituents, dissolvents i la restricció de la rotació dels grups fenil.
The Beta Phenyl Quenching (BPQ) reaction occurs from the triplet state of aromatic ketones with aromatic group in position beta. This review discusses the main features that define the BPQ reaction, namely the reaction mechanism and the effects of substituents, solvent and hindered rotation of the phenyl rings.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados