Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Una cuina a la biblioteca: l’Espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo (Santa Coloma de Gramenet)

    1. [1] Diputación de Barcelona, España
  • Localización: BiD: Textos universitaris de biblioteconomia i documentació, ISSN-e 1575-5886, Nº. 38, 2017
  • Idioma: catalán
  • Títulos paralelos:
    • Una cocina en la biblioteca: el Espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo (Santa Coloma de Gramenet)
  • Enlaces
  • Resumen
    • español

      El Espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo, de Santa Coloma de Gramenet, es un espacio físico y un proyecto cultural que nació plenamente orientado hacia la cohesión social. Integra, por un lado, la riqueza gastronómica de un barrio altamente multicultural con el objetivo de empoderar a las diversas comunidades que están presentes y potenciar el barrio, y, por otro, las dinámicas que existen en la ciudad de Santa Coloma en el entorno de la cocina y de los alimentos. Ambas líneas confluyen en un espacio físico en el centro de la Biblioteca, con una cocina totalmente equipada y preparada tanto para presentaciones para un público numeroso como para pequeños talleres que generen intercambio entre los comensales. Forma parte del proyecto municipal "Santa Coloma, Ciutat Universitària", en tanto que aproximación a la gastronomía y nutrición desde una perspectiva cultural.

      La programación acoge propuestas del entorno, de otros servicios municipales y de la misma biblioteca. Las actividades son de tres niveles: las académicas, las informativas/formativas y las que tienen un carácter más social, con actividades propias de la Biblioteca, así como en colaboración con entidades del barrio que utilizan la cocina dentro de sus dinámicas de apoyo y promoción de las personas (trabajo colaborativo, confianza, pequeños aprendizajes culinarios).

      Una parte importante del proyecto Cuines del Món es el Fons Especial Cuines del Món que reúne unos seiscientos documentos sobre la cocina de todo el mundo desde una perspectiva cultural.

    • català

      L'Espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo, de Santa Coloma de Gramenet, és un espai físic i un projecte cultural que va néixer plenament orientat cap a la cohesió social. Integra, d'una balnda, la riquesa gastronòmica d'un barri altament multicultural amb l'objectiu d'apoderar les diverses comunitats que hi són presents i potenciar el barri, i, de l'altra, les dinàmiques que existeixen a la ciutat de Santa Coloma a l'entorn de la cuina i dels aliments. Les dues línies conflueixen en un espai físic al centre de la Biblioteca, amb una cuina totalment equipada i preparada tant per a presentacions per a un públic nombrós com per a petits tallers que generin intercanvi entre els comensals. Forma part del projecte municipal "Santa Coloma, Ciutat Universitària", per tot el que fa referència a la gastronomia i nutrició des de la perspectiva cultural.

      La programació acull propostes de l'entorn, d'altres serveis municipals i de la mateixa biblioteca. Les activitats són de tres nivells: les acadèmiques, les informatives/formatives i les que tenen un caire més social, amb activitats pròpies de la Biblioteca, així com en col·laboració amb entitats del barri que utilitzen la cuina dins de les seves dinàmiques de suport i promoció de les persones (treball col·laboratiu, confiança, petits aprenentatges culinaris).

      Una part important del projecte Cuines del Món és el Fons Especial Cuines del Món que aplega uns sis-cents documents sobre la cuina d'arreu del món des d'una perspectiva cultural.

    • English

      Dedicated to world cuisine, the Espai Cuines del Món of the library the Biblioteca del Fondo in Santa Coloma de Gramenet is at once a physical space and an ongoing cultural project. Its basic design is fully oriented towards social cohesion, integrating on the one hand the rich cuisine of a highly multicultural neighbourhood with the aim of empowering its communities and promoting the district, and, on the other, reinforcing the interest that exists in Santa Coloma in cooking, food and nutrition. These two objectives come together in a physical space at the centre of the library where a fully-equipped kitchen serves for both presentations for large audiences and small workshops in which people interact. Because it approaches food and nutrition from a cultural perspective, the Espai is also part of the municipal project "Santa Coloma-Ciutat Universitària".

      The Espai programme includes activities led by local associations, shops and restaurants, other municipal services and the library itself. There are three kinds of activities: academic, informational/training and social. The socially-oriented activities are planned by the library team with the participation of neighbourhood organizations that use the kitchen to support and empower community members through cooperative work, including small-scale cooking courses and other activities designed to reinforce participants’ self-esteem.

      An important part of the project is the Espai’s Special Collection, which contains some 600 documents on cultural aspects of cooking and food from around the world.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno