Thin Layer Chromatography (TLC) is a powerful technique to separate and characterize several molecules. On the other hand, nowadays the use of Matrix As-sisted Laser Desorption Ionization Time of Flight Mass Spectrometry (MALDI-TOF MS) to identify molecules is increasing drastically. Besides, this technique allows to generate images by Imaging Mass Spectrometry (IMS). IMS is a perfect technique to analize the distribution of lipids in biological tissues. This technique allows the identi-fication and localization of different lipids, without previous knowledge of the com-pound or chemical family. Since it is not neccesary to select the compound of interest before the MS acquisition, it is possible to generate images of each detected ion. In this work, TLC plates have been used to improve MALDI IMS. The combination of these techniques proves to be suited for lipid research.
Geruza meheko kromatografia teknika (TLC, ingelesezko Thin Layer Chromatography) oso erabilia izan da hainbat molekularen banaketa eta karakterizazio-rako. Bestalde, Matrix Assisted Laser Desorption Ionization Time of Flight Mass Spec-trometry (MALDI-TOF MS) edo matrizez lagundutako laserraren bidezko desor tzio-ionizazioa/hegaldi-denbora masa-espektrometria teknikaren erabilera gero eta gehiago hedatzen ari da molekula desberdinen analisia egiteko. Gainera, Imaging Mass Spec-trometry (IMS) edo masa-espektrometriaren bidezko irudia izeneko teknikak, ahalbide-tzen du ehun biologikoetan dauden lipidoen, proteinen eta farmakoen banaketa-irudiak lortzea eta teknika bikaina da molekula horien banaketa aztertzeko. Teknika honek li-pido mota ezberdinen identifikazioa eta lokalizazioa ahalbidetzen du, konposatuaren edota familia kimikoaren aukera egin aurretik. Analizatu behar diren konposatuen au-kera aldez aurretik egin behar ez denez, aukera dago irudiak sortzeko masa-espektro-metroan detektatutako ioietatik abiatuta. Lan honetan, erakusten da lipidoen ikerkun-tzarako oso lagungarria dela TLC xaflak eta MALDI IMS teknikak konbinatzea.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados