Carolyn Steel's concept of Sitopia offers a lens through which to look at -and transform- the relationship between food and place. However, in order for transformation to take place in a direction that streghtens food sovereignty, the role and wellbeing of the next generation of farmers and food producers must be at the center of this lens. This article explores some of the key tensions and opportunities that condition generational turnover in the Basque farm sector
Carolyn Steel-en Sitopia kontzeptuak leiar bat eskaintzen du, eta horren bidez, janariaren eta lekuaren arteko harremana ikus -eta eralda- daiteke. Hala ere, eraldaketak elikagaien subiranotasuna sendotzeko norabide batean egin daitezen, nekazarien eta elikagaien ekoizleen hurrengo belaunaldiaren zereginak eta ongizateak leiar horren erdian egon behar du. Artikulu honek euskal nekazaritza-sektorean belaunaldien arteko ordezkapena baldintzatzen duten zenbait tentsio eta aukera aztertzen du.
© 2001-2025 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados