Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Consum d'embotits en època romana. Del registre arqueològic a la divulgació històrica

    1. [1] Museu de Badalona
  • Localización: Butlletí Arqueològic, ISSN 1695-5862, ISSN-e 2604-5818, Nº. 40, 2018 (Ejemplar dedicado a: Experimental archaeology : from research to society : Proceedings of the Vth International Congress of Experimental Archaeology), págs. 141-147
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • L’activitat humana, sovint, no deixa un registre intel·ligible. És per aquest motiu que la metodologia utilitzada per l’arqueologia experimental és l’adequada per tal de verificar o rebatre hipòtesis a partir de processos productius i d’estris que no han perdurat, com és el cas de l’elaboració i el consum de viandes. A través de les dades de què disposem procedents d’un abocador d’ossos, recrearem la preparació i el processament de la carn per elaborar embotits a partir de les receptes d’Apici, amb l’objectiu de comparar el registre del nostre procés amb el de les restes arqueològiques, així com també recuperar el gust, la textura i l’olor de la cuina romana per finalment poder-los presentar al públic.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno