Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


O castiñeiro e os soutos, ecosistemas cheos de historia, de bens e de servizos

    1. [1] Universidad de Oviedo

      Universidad de Oviedo

      Oviedo, España

    2. [2] Universidade de Santiago de Compostela

      Universidade de Santiago de Compostela

      Santiago de Compostela, España

    3. [3] Swansea University

      Swansea University

      Castle, Reino Unido

  • Localización: Cerna: Revista galega de ecoloxía e medio ambiente, ISSN 1136-2677, Nº. 80, 2018 (Ejemplar dedicado a: Custodia: Sobreiral do Arnego), págs. 8-10
  • Idioma: gallego
  • Enlaces
  • Resumen
    • O castiñeiro é unha especie fortemente arraigada na paisaxe tradicional e na cultura galega, moi estimada polos labregos, onde foi un elemento fundamental no tecido agroforestal galego. Neste medio medrou desafiando a eternidade como auténticos monumentos viventes, conformando a súa esencia como a dunha divindade mitolóxica que pervive na nosa toponimia, na arte e na literatura, e en centos de contos e lendas. Os castiñeiros e os soutos non só producen madeira selecta, leña, vigas, postes para os cerramentos, táboas para os faiados, castañas de diversas formas e sabores,... tamén conectan a paisaxe coa nosa cultura tradicional e a impregnan dunha fragrancia especial, única e máxica. Por iso a súa conservación e fomento deberían ser unha prioridade no desenvolvemento das políticas agroforestais.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno