Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Les receptes de la gent de mar com a peces de museu

  • Autores: Miquel Martí i Llambrich, Glòria Ñaco, Alfons Garrido Escobar
  • Localización: Drassana: revista del Museu Marítim, ISSN 0214-2279, ISSN-e 2385-3425, Núm. 26, 2018, págs. 98-110
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • La llarga trajectòria del Museu de la Pesca en la preservació de la memòria oral de la gent de mar de la Costa Brava ens porta a reflexionar sobre el paper dels museus en el tractament i la gestió del patrimoni immaterial marítim i pesquer. La reacció a la globalització i el creixement del turisme cultural han incrementat l’interès per la cuina marinera popular i han donat protagonisme a les receptes dels pescadors. A través de l'Espai del Peix, aquest patrimoni viu i actiu serveix per cohesionar la comunitat pesquera i esdevenir motor de desenvolupament local. S'hi descriuen algunes característiques de la cuina de barca elaborada pels pescadors locals i s’hi difon aquest coneixement valuós a la societat com a peces de museus.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno