Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Nanoelikagaiak: tamainak axola duenean

Iñigo Lozano López de Arbina, Itziar Galarreta Rodríguez, Sonia Pérez Yáñez, Idoia Ruiz de Larramendi

  • español

    The use of nanotechnology has become a key tool for the development of an endless number of applications. The food sector is not an exception since the bene-fits of nanotechnology are expected to allow us to enjoy healthier, more resilient and long-lasting foods. In this work, we present the main advances related to the introduc-tion of nanotechnology in the food sector, focusing on three areas: nano-enriched foods, novel designs for food packaging and nanosensors. Finally, the controversy sur-rounding nanofood is analyzed, since although nanotechnology can contribute with lots of benefits, its use still causes fear and insecurity among the population.

  • euskara

    Nanoteknologiaren erabilpena funtsezko erreminta bilakatu da apli-kazio askoren garapenean, eta elikagaien sektorea ez da alde batera geratu. Modu ho-rretan, nanoelikagaien garapenak osasuntsuagoak, erresistenteagoak eta iraupen luzea-goa duten elikagaiz gozatzea ahalbidetuko duela uste da. Lan honetan, nanoteknologia elikadura sektorean ezartzeak eragindako aurrerapen nagusiak aurkezten dira eta, be-reziki, honako hiru arlo hauetan jarri da arreta: nano-aberastutako elikagaiak, elikagai biltegiratzeko diseinu berriak eta nanosentsoreak. Amaitzeko, elikadura industrian na-noteknologiaren erabilpenak eragindako eztabaida aztertuko da; abantaila asko ekar di-tzakeen arren, egun gizartearengan beldurra eta kezkak eragiten baititu.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus