Miquel Martí i Llambrich, Raül Mata
En l’Inventari del Patrimoni Marítimopesquer de la Costa Brava es van identificar i catalogar uns cent d’instruments de pesca diferents, alguns de caràcter local i d’altres molt comuns. D’aquest ventall tan extens que ens indica la capacitat d’adaptació dels pescadors a les espècies objectiu i als seus hàbitats, avui dia només cinc són les tècniques que tenen més rellevància des del punt de vista econòmic. A Catalunya, el conjunt de peixos, crustacis i mol·luscs desembarcats provenen de la pesca d’arrossegament, d’encerclament, del palangre, del marisqueig i de la pesca de la tonyina amb arts d’encerclament.
La modalitat més important pel que fa al valor de les captures és la pesca d’arrossegament, responsable de la pesca de lluç, maire, escamarlans, gambes, pops blancs, rogers, palaies, etc. Aquesta realitat no sempre ha estat així.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados