Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


L’ús de l’oli d’oliva en la medicina popular

  • Autores: Albert Margalef
  • Localización: Caramella: revista de música i cultura popular, ISSN 1888-0827, Nº. 18, 2008, págs. 80-83
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • En l’actual i de moda «cultura mediterrània» apareixen tot un seguit d’elements característics i singulars que uneixen i agermanen les diverses riberes que banya este mar, el Mediterrani, tot creant així un petit univers molt més proper entre si del que molts volen fer creure, i una d’estes figures aglutinadores és, i ha estat, sense cap mena de dubte, l’oliver i el suc o most dels seus fruits, l’oli.

      En el transcórrer dels mil·lennis, i en cadascuna de les civilitzacions que naixia i creixia amb força en qualsevol punt d’este mar, l’oliver i els seus derivats han estat presents en la vida diària dels seus hòmens i les seues dones, ja sigui en la vida espiritual i/o religiosa, en l’alimentació, en la medicina, en la cosmètica, com a font de combustible, etc., esdevenint així un element molt important i en la majoria de casos de primera necessitat.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno