Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Els cosidors de vasos de l’Espadà: Un ofici d’un passat encara pròxim

Òscar Pérez Silvestre

  • Parlar de la serra d’Espadà i de la seua història és portar al present un dels productes que la natura ha oferit a l’ésser humà al llarg dels segles d’ocupació i explotació d’aquest territori situat entre les comarques de la Plana Baixa, l’Alt Palància i l’Alt Millars. Ens referim al suro, evidentment. Almenys des d’època islàmica tenim constància escrita i arqueològica de l’extracció i ús d’aquest recurs natural que s’obté de la surera.

    Al seu torn, si parlem del suro d’aquesta serra, ens obliguem a tractar d’altres productes derivats o que s’han aprofitat de les seues propietats: la fabricació de taps, flotadors i geladores, l’aplicació com a aïllants per a la construcció des d’èpoques antigues i la confecció de vasos o ruscos destinats a la producció de mel, bàsicament.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus