Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Diferenciar els fets de la ficció en nutrició: cap a un consum sostenible i saludable en les societats industrialitzades

Clara Gómez Donoso, Miguel Ángel Martínez González, Maira Bes Rastrollo

  • En els últims segles, en un context d’industrialització, globalització i urbanització, s’han succeït canvis profunds en la dieta. L’accés generalitzat a productes poc saludables, però barats i molt abellidors, a més d’una publicitat agressiva que condiciona fortament les normes socials, ens ha portat a un consum excessiu d’aliments amb un alt de valor energètic però pocs nutrients. Això s’ha associat no solament amb una major prevalença l’obesitat i malalties no transmissibles relacionades amb l’alimentació, sinó també amb efectes perjudicials per als recursos naturals mundials. Juntament amb estratègies educatives que fomenten el consum d’aliments saludables i sostenibles, s’haurien d’implementar mesures de salut pública amb un enfocament integral per a afavorir la accessibilitat física i econòmica de matèries primeres i aliments mínimament processats.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus