Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Les aromes i els sabors del Montseny

  • Autores: Salvador Riera Ibern
  • Localización: Monografies del Montseny, ISSN 1135-9293, Nº. 35, 2020, pág. 215
  • Idioma: catalán
  • Texto completo no disponible (Saber más ...)
  • Resumen
    • English

      Our forests, crops, waste lands, heaths, etc., include a great variety of plant species. Some of them have interesting organoleptic properties that are used in traditional medicine, gastronomy, gardening and even in the flavourings and fragances industry. Some of the samples we can smell are naturally obtained and some others are synthetically obtained.

      Among the samples that we can smell, there are those that come from natural, as well as synthetic, Among them, as examples, the following: Oak (Quercus canariensis), Laurel (Laurus nobilis), Eucalyptus (Eucaliptus globulus), Pine (Pinus pinea), Elder (Sambucus nigra), Fir (Abies alba).

    • català

      Els nostres boscos, conreus, erms, landes, etc., contenen gran varietat d’espècies vegetals, algunes de les quals tenen interessants propietats organolèptiques que són utilitzades en la medicina tradicional, la gastronomia, la jardineria i, fins i tot, en la industria de les aromes i les fragàncies. Entre les mostres que podrem flairar, n’hi ha de provinents d’essències obtingudes de manera natural, així com de sintètiques, reproduïdes amb molècules químiques.

      Entre elles i a manera d’exemple les següents: Roure (Quercus canariensis) Llorer (Laurus nobilis) Eucaliptus (Eucaliptus globulus) Pi (Pinus pinea) Saüc (Sambucus nigra) Avet (Abies alba).


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno