Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Pautes de consum animal a la vil·la suburbana del Pla de l’Horta (Sarrià de Ter, Girona): una aproximació a la dieta basada en les restes faunístiques

  • Autores: Isaac Rufí Casals, Neus Coromina
  • Localización: Cooking, kitchen and food in rural areas during the Roman period, 2019, ISBN 9788499845005, pág. 67
  • Idioma: catalán
  • Texto completo no disponible (Saber más ...)
  • Resumen
    • català

      L’objectiu d’aquest treball és el d’aportar coneixement sobre les pautes de consum animal a la vil·la del Pla de l’Horta (Sarrià de Ter, Gironès) a partir d’un nombrós conjunt de restes faunístiques extretes durant les campanyes dels anys 2014‑15. Malgrat que l’estudi ressalta un processament integral dels animals de la tríada domèstica (Bos taurus‑Sus domesticus‑Ovis/Capra), es denota una proporció molt més important del boví i el porcí entre finals del segle II d.C. i el segle III d.C., amb un sacrifici orientat als individus subadults i adults. La dieta càrnica es complementava amb el consum d’aus de corral i animals caçats. A més, durant aquesta etapa es fa patent la presència del salaó de tonyina. A les fases tardanes, tot i un pes notable del cavall, els pocs indicis de consum antròpic es centren, fonamentalment, sobre el boví.

    • English

      The aim of this paper is to contribute to our knowledge on meat consumption patterns in the villa of Pla de l’Horta (Sarrià de Ter, Gironès) based on the archaeozoological analysis of a large assemblage of faunistic remains collected during the fieldwork campaigns of 2014‑15. Although this study investigates the entire butchering process of the domestic triad (Bos taurus‑Sus domesticus‑Ovis/Capra), a much larger amount of cattle and pig remains were found for the late 2nd and early 3rd century A.D. period, compared to other taxa. The slaughter pattern of cattle and pigs focused mostly on subadult and adult individuals. Meat consumption was complemented with poultry and game. The consumption of salted tuna has also been documented for this period.In later phases, despite a significant proportion of horse remains, the limited evidence of anthropic consumption centres mainly on cattle remains.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno