Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Antocianinas e gelo seco para visualizar equilíbrios ácido/base numa abordagem contextualizada

  • Autores: Adriana V. Rossi, Gustavo Giraldi Shimamoto
  • Localización: Educació Química. EduQ, ISSN-e 2013-1720, ISSN 2013-1755, Nº. 7, 2010, págs. 31-36
  • Idioma: portugués
  • Títulos paralelos:
    • Anthocyanins and dry ice to visualize acid/base equilibrium in a contextualized approach
    • Antocianines i gel sec per visualitzar equilibris àcid/base en un enfocament contextualitzat
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      Proposem un experiment versàtil i accessible que utilitza gel sec i extractes d'antocianines de fruites per demostrar i discutir conceptes com acidesa, basicitat, indicadors de pH i equilibri químic. Les antocianines són colorants naturals fàcilment obtinguts a partir d'espècies vegetals i tenen propietats indicadores de pH. L'experiment és simple, lúdic i no necessita cap infraestructura complicada, ja que el material de laboratori utilitzat pot ser substituït per material d'ús domèstic. L'experiment permet estudiar aquests conceptes en un enfocament contextualitzat i interdisciplinari, la qual cosa afavoreix el desenvolupament d'habilitats i competències, amb un enfocament CTS.

    • English

      We propose a versatile and accessible experiment that uses dry ice and fruit anthocyanin extracts to demonstrate and discuss concepts such as acidity, basicity, pH indicators and chemical equilibrium. It is possible because anthocyanins are natural colorants that have the pH indicator properties and are present in several vegetal species.

      The experiment introduces these concepts in a contextualized and interdisciplinary approach, which favors the development of skills and competencies, with STS focus.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno