Proposem un experiment versàtil i accessible que utilitza gel sec i extractes d'antocianines de fruites per demostrar i discutir conceptes com acidesa, basicitat, indicadors de pH i equilibri químic. Les antocianines són colorants naturals fàcilment obtinguts a partir d'espècies vegetals i tenen propietats indicadores de pH. L'experiment és simple, lúdic i no necessita cap infraestructura complicada, ja que el material de laboratori utilitzat pot ser substituït per material d'ús domèstic. L'experiment permet estudiar aquests conceptes en un enfocament contextualitzat i interdisciplinari, la qual cosa afavoreix el desenvolupament d'habilitats i competències, amb un enfocament CTS.
We propose a versatile and accessible experiment that uses dry ice and fruit anthocyanin extracts to demonstrate and discuss concepts such as acidity, basicity, pH indicators and chemical equilibrium. It is possible because anthocyanins are natural colorants that have the pH indicator properties and are present in several vegetal species.
The experiment introduces these concepts in a contextualized and interdisciplinary approach, which favors the development of skills and competencies, with STS focus.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados