Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Estudi de la història i determinació per GC-MS dels composts terpènics de les Aromes del Montserrat

    1. [1] INS El Cairat, Esparreguera
  • Localización: Educació Química. EduQ, ISSN-e 2013-1720, ISSN 2013-1755, Nº. 6, 2010, págs. 54-60
  • Idioma: catalán
  • Títulos paralelos:
    • A study of the history of Aromes del Montserrat and determination by GC-MS of terpenic compounds
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      Aquest treball de recerca dels alumnes estudia els composts essencials, fonamentalment terpènics, de diverses plantes aromàtiques per després intentar identificar-los en el licor estomacal Aromes del Montserrat. S'han utilitzat diverses tècniques d'extracció i anàlisi de cromatografia de gasos acoblats amb espectrometria de masses (GC-MS). La investigació química ens ha portat a aprofundir en la part històrica, a partir de les vivències que ens han relatat persones del nostre poble, Esparreguera.

    • English

      This article contains research done by upper secondary students. It examines essential components, mainly terpenic compounds of some aromatic plants, and then tries to identify these compounds in the alcoholic drink Aromes del Montserrat. Students used several extraction techniques and the analyses were done by gas chromatography and mass spectrometry (GS-MS). Chemical research led them to delve into the historical side, by asking the villagers of Esparreguera about the origins of the drink.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno