Aquest article pretén delimitar les connexions entre el menjar i l’afecte que es constaten en una selecció de poemes que mostren com l’afecte es pot expressar a través de la poesia gastronòmica. El fonament de la teoria de l’afecte és un impuls per reconèixer les modulacions constants dels estats afectius i produir així una imatge més completa de la vida viscuda moment a moment. En els exemples escollits, l’expressió de la poesia i la transmissió de l’afecte convergeixen. La tendresa de la vida quotidiana demostrada en compartir un àpat o la nostàlgia dels plats de la infància són fonamentals per desenvolupar una anàlisi de les pràctiques culturals socials. Així es veu a la poesia de Carner, Estellés i Rosselló-Pòrcel en poemes on el menjar s’eleva a una categoria simbòlica que associa gastronomia, sexualitat, erotisme i religió. En la confluència de Food Studies i Affect Theory, l’article parla de l’alimentació com una manera de reflectir i definir el sentiment de pertinença, a través de metàfores i altres estratègies que expressen l’afecte
This article aims to delineate the connections between food and affect as shown in a representative selection of poems that convey how affect can be expressed through gastronomic poetry. Central to affect theory is a drive to recognize the constant modulations of affective states and so assemble a fuller picture of life lived moment by moment. In the chosen examples, expression through poetry and the transmission of affect converge. Carner, Estellés and Rosselló-Pòrcel in some of their poems elevate food to a symbolic category associating gastronomy, sexuality, eroticism and religion. In the confluence of Food Studies and Affect Theory, the article discusses food as a way to reflect on and define a sense of belonging through metaphor and other strategies that express affect.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados