Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


The transition of food consumption towards sustainable patterns based on environmental, economic and nutritional aspects

  • Autores: Xavier Esteve Llorens
  • Directores de la Tesis: Sara González García (dir. tes.), Gumersindo Feijoo Costa (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universidade de Santiago de Compostela ( España ) en 2022
  • Idioma: inglés
  • Tribunal Calificador de la Tesis: María Rosaura Leis Trabazo (presid.), Alba Bala Gala (secret.), Paula Sofia Gil Neto Quinteiro (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
  • Resumen
    • É máis urxente que nunca acadar un sistema alimentario sostible que sexa respectuoso co medio ambiente, que ofreza seguridade e calidade alimentaria a toda a poboación mundial e, ao mesmo tempo, sexa social e economicamente aceptable. Para iso, os cambios nos patróns alimentarios actuais son unha das ferramentas máis poderosas e eficaces. A adhesión ás dietas tradicionais, baseadas principalmente no consumo de produtos de orixe vexetal e o consumo limitado de produtos de orixe animal e ultra-procesados, considérase como a pedra angular para acadar este obxectivo. Así, esta tese ten como principal finalidade analizar diferentes patróns de consumo de alimentos desde o punto de vista ambiental, nutricional e socioeconómico, e propoñer as medidas axeitadas para lograr patróns dietéticos más sostibles. Ademais, o proceso de produción de alimentos tamén se analiza en profundidade mediante a análise do ciclo de vida de produtos agro-alimentarios relevantes.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno