Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Algas mariñas como alternativa ao uso de antibióticos en coellos

  • Autores: Sabela Al-Soufi
  • Directores de la Tesis: María Marta López Alonso (dir. tes.), Javier García Alonso (dir. tes.), Ana Paula Losada García (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universidade de Santiago de Compostela ( España ) en 2024
  • Idioma: gallego
  • Programa de doctorado: Programa de Doctorado en Medicina y Sanidad Veterinaria por la Universidad de Santiago de Compostela
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: MINERVA
  • Resumen
    • O sector cunícola enfróntase a un descenso no consumo de carne de coello e a un aumento da mortalidade nas granxas, debido á dificuldade de manter a saúde intestinal dos cazapos tras as recentes restricións no uso de antibióticos. As macroalgas mariñas aparecen como unha prometedora alternativa, xa que presentan numerosos polisacáridos con potencial efecto prebiótico. O obxectivo deste estudo foi avaliar o emprego de macroalgas nas dietas dos coellos co fin de mellorar a súa saúde intestinal no período post-desteta. As especies S. latissima, H. elongata e Ulva spp mostraron resultados prometedores sobre a saúde intestinal. As macroalgas demostraron ser unha boa fonte de minerais, sobre todo de iodo, e non produciron ningún efecto negativo sobre a calidade da carne nin sobre a súa aceptación por parte dos consumidores.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno