Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Aspectes anatòmics i biològics d'alguns anguilliformes i ophidiiformes del Mediterrani Occidental

  • Autores: Margarida Casadevall Masó
  • Directores de la Tesis: Jesús Matallanas García (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat Autònoma de Barcelona ( España ) en 1992
  • Idioma: catalán
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Enrique Macpherson Mayol (presid.), Sergi Bonet (secret.), Silvia Crespo Giménez (voc.), Ramón Moreno Amich (voc.), Luis Gállego Castejón (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: DDD
  • Resumen
    • S'ha estudiat la biologia de quatre espècies de peixos que habitualment són capturades per les barques de pesca (Mediterrani nord occidental), però pràcticament desconegudes degut al seu poc interès comercial. De les 4 espècies, Ophidion barbatum i Ophidion rochei (F.Ophidiidae, Ophidiiformes) són espècies de diagnosi poc clara, sobretot en els treballs anteriors a Svetovidov (1961). Per aquest motiu, i en primer lloc, s'analitzen tots aquells caràcters morfomètrics, merístics i anatòmics que s'han considerat d'utilitat a l'hora d'identificar-les i diferenciar-les definitivament.A partir de dades bibliogràfiques es fa una breu anàlisi sobre l'origen i la distribució de les diverses espècies del gènere Ophidion, en un intent d'explicar la distribució actual d'aquelles dues espècies mediterrànies. Mitjançant tècniques electroforètiques també s'avalua la distància genètica entre aquestes dues espècies.Finalment s'analitzen diferents aspectes relacionats amb l'estratègia reproductiva: proporció de sexes, diferències sexuals, ovogènesi, tipus de reproducció i posta, talla de maduració sexual i fecunditat.Pel que fa a les dues espècies d'Anguilliformes, Gnathophis mystax (F.Congridae) i Ophichthus rufus (F.Ophichthidae), es fa un estudi morfomètric complet per tal de consolidar la seva diagnosi, i s'estudia la seva estratègia reproductiva i l'alimentació. Pel que fa a la reproducció s'analitzen els mateixos aspectes que en les espècies anteriors. Pel que fa a l'alimentació, s'estudia la composició quantitativa i qualitativa de la dieta, la intensitat i diversitat alimentàries i les variacions estacionals o en funció de la talla i sexe dels individus.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno