Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Paper de leptina i grelina sobre el teixit adipós i estudi de la proteolisi muscular en peixos = Role of leptin and ghrelin on adipose tissue and study of muscle proteolysis in fish

  • Autores: Cristina Salmerón Salvador
  • Directores de la Tesis: Isabel Navarro Álvarez (dir. tes.), E. Capilla (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat de Barcelona ( España ) en 2014
  • Idioma: catalán
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Bente Ruyter (presid.), Josep Planas Vilarnau (secret.), Iban Seiliez (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
  • Resumen
    • Els estudis que composen aquesta tesi tenen com a objectiu optimitzar el creixement muscular i reduir l'acumulació de greix en dues espècies d'aqüicultura, l’orada i la truita irisada. Primerament, es van identificar i caracteritzar en orada, alguns membres clau dels diferents sistemes proteolítics cel•lulars relacionats amb la degradació muscular com les calpaïnes (capn), catepsines (CTS) i via ubiquitina-proteasoma (UbP). La seva transcripció gènica muscular es va estudiar en orades: en tres etapes de la vida (aleví, juvenil i adult), sota dos estats nutricionals (dejuni i realimentació) i en resposta a dietes amb diferent nivell de proteïna i carbohidrat. En segon lloc, en truita irisada es va investigar in vivo l'efecte de l'adipositat sobre la leptina en plasma, i in vitro, el paper de certes hormones i nutrients en l’adipogènesi i en el metabolisme lipídic dels adipòcits. Finalment, es va establir per primera vegada, un cultiu primari de pre-adipòcits a partir de teixit adipós visceral en l'orada, i es van analitzar els efectes d'algunes hormones sobre la proliferació i la diferenciació cel•lular. Aquests estudis han demostrat que: a) l'expressió de les calpaïnes és modulada per l'estat nutricional i la composició de la dieta en l'orada, i que l'expressió de diversos membres del sistema de les calpaïnes es correlacionen amb la textura muscular, el que indica el seu potencial ús com a marcadors moleculars de la qualitat del filet d’orada, b) les SaCTSs i els membres del sistema SaUbP són reguladors del recanvi de les proteïnes musculars, l'expressió dels quals canvia durant la vida i en relació amb l'estat nutricional dels peixos, c) els nivells circulants de leptina poden transmetre informació sobre l'estat energètic del cos, i la regulació de la secreció de leptina dels adipòcits és modulada per la història nutricional dels peixos i per la influència d’hormones i nutrients, d) la grelina sembla ser una potenciadora del metabolisme lipídic en el teixit adipós de truita irisada, mentre que la leptina sembla regular-lo negativament. Aquests estudis han ajudat a entendre millor la proteòlisi muscular així com l’adipogènesi i el metabolisme lipídic d'aquestes espècies d'aqüicultura per millorar la seva qualitat.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno