Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Glycemic index in the management of Obesity and Metabolic syndrome

  • Autores: Martí Juanola Falgarona
  • Directores de la Tesis: Mònica Bulló Bonet (dir. tes.), Jordi Salas Salvadó (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat Rovira i Virgili ( España ) en 2014
  • Idioma: inglés
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Cyril W.C. Kendall (presid.), Joan Vendrell Ortega (secret.), Helmut Schröeder (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: TDX
  • Resumen
    • La obesitat y la síndrome metabòlica (SMet) són una de les principals causes de mortalitat arreu del món. L’índex glucémic (IG) i la càrrega glucémica (CG) han estat associades a un augment del risc de desenvolupar obesitat, diabetis tipus 2, SMet i malalties cardiovasculars. Actualment la evidència científica suggereix possibles beneficis de l’IG/CG per a la prevenció i tractament de la obesitat i la SMet. El nostre objectiu va ser analitzar la associació entre IG/CG de la dieta i el risc de desenvolupar SMet i els seus components, a més a més de analitzar la relació entre l’IG/CG i marcadors d’inflamació perifèrics. Per altra banda, vam analitzar la efectivitat d’una dieta de alt IG/CG contra una dieta baixa amb IG/CG i una dieta baixa en greix sobre la pèrdua de pes i la millora del perfil metabòlic, a través de la modulació d’uns mecanismes relacionats amb la sacietat, la inflamació i altres marcadors metabòlics. Aquesta tesi ha estat realitzada en el marc de l’estudi PREDIMED, un assaig clínic nutricional, multicèntric i aleatoritzat; i de l’estudi GLYNDIET, un assaig clínic en paral•lel, aleatoritzat i controlat de 6 mesos de duració. Els resultats obtinguts mostren com les dietes amb alt IG/CG podrien jugar un paper important en el desenvolupament de la SMet i alguns dels seus components. A més, el consum d’aquestes dietes també podria modular alguns marcadors cardiometabolics que contribuirien al guany de pes i al desenvolupament de malalties cardiovasculars. Finalment, vam observar com el consum d’una dieta amb baix IG i un moderat contingut de carbohidrats era més efectiva per la pèrdua de pes i la millora de la sensibilitat i resistència a la insulina que una dieta de alt IG i un moderat contingut de carbohidrats o una dieta baix en greix.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno