Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Components of the mediterranean diet on cardiovascular disease and mortality in a population at high cardiovascular risk.

  • Autores: Marta Guasch Ferré
  • Directores de la Tesis: Jordi Salas Salvadó (dir. tes.), Mònica Bulló Bonet (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat Rovira i Virgili ( España ) en 2014
  • Idioma: inglés
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Joan Sabaté (presid.), Joan Fernández Ballart (secret.), Montserrat Fitó Colomer (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: TDX
  • Resumen
    • Les malalties cardiovasculars (CV) són una de les primeres causes de morbimortalitat a tot el món. Aquestes malalties, en gran mesura, es podrien prevenir. La Dieta Mediterrània ha estat reconeguda com un dels patrons alimentaris més saludables. Fins el moment, existeix una forta evidència científica que demostra els beneficis de la dieta Mediterrània en la prevenció i el tractament de la malaltia cardiovascular. Aquesta tesi ha estat realitzada en el context de l’estudi PREDIMED, un estudi clínic paral•lel, multi cèntric i aleatoritzat que avaluava l’efecte de la dieta Mediterrània, en comparació a una dieta baixa en greix, en la prevenció primària de la malaltia cardiovascular. L’objectiu va ser determinar l’efecte dels fruits secs, l'oli d’oliva i les seves varietats, i el magnesi en el risc cardiovascular, mortalitat per causa específica i mortalitat per totes les causes en una població Mediterrània amb alt risc cardiovascular. Tots els aliments avaluats són components claus del patró de dieta Mediterrània i són consumits en altes quantitats en la nostra població. Els resultats del nostre treball demostren que consumir fruits secs amb més freqüència estava inversament relacionat amb la mortalitat cardiovascular, mortalitat per càncer i mortalitat total després de seguir als participants durant una mitja de 4.8 anys. L’oli d’oliva, concretament la varietat extra verge, s’associava a un risc reduït de malaltia cardiovascular i mortalitat cardiovascular després de 4.8 anys de mitja de seguiment. També vam observar que el magnesi dietètic s’associava inversament a la mort cardiovascular, per càncer i mortalitat total. En conclusió, els resultats d’aquesta tesi corroboren els efectes beneficiosos dels components de la dieta Mediterrània en la prevenció de malaltia cardiovascular i mort.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno