Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Diferenciar els fets de la ficció en nutrició: cap a un consum sostenible i saludable en les societats industrialitzades

  • Autores: Clara Gómez Donoso, Miguel Ángel Martínez González, Maira Bes Rastrollo
  • Localización: Mètode: Revista de difusió de la investigació, ISSN 1133-3987, Vol. 3, Nº. 106, 2020 (Ejemplar dedicado a: Bo per a menjar. Alimentació i salut en temps de sobreinformació), págs. 48-55
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • En els últims segles, en un context d’industrialització, globalització i urbanització, s’han succeït canvis profunds en la dieta. L’accés generalitzat a productes poc saludables, però barats i molt abellidors, a més d’una publicitat agressiva que condiciona fortament les normes socials, ens ha portat a un consum excessiu d’aliments amb un alt de valor energètic però pocs nutrients. Això s’ha associat no solament amb una major prevalença l’obesitat i malalties no transmissibles relacionades amb l’alimentació, sinó també amb efectes perjudicials per als recursos naturals mundials. Juntament amb estratègies educatives que fomenten el consum d’aliments saludables i sostenibles, s’haurien d’implementar mesures de salut pública amb un enfocament integral per a afavorir la accessibilitat física i econòmica de matèries primeres i aliments mínimament processats.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno