Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Caracterització de Lactobacils d'origen intestinal i avaluació in vivo del seu poder probiòtic en pollastres

  • Autores: Mònica Pascual Camps
  • Directores de la Tesis: Margarita Garriga (dir. tes.), Josep M. Montfort (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat de Girona ( España ) en 2008
  • Idioma: catalán
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Josep Francesc Puchalt i Ferri (presid.), Emilio Montesinos Seguí (secret.), Covadonga Barbes Miguel (voc.), Teresa Almerich Torres (voc.), José Ignacio Badiola Saíz (voc.)
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: TDX
  • Resumen
    • català

      Una soca de Lactobacillus salivarius resistent a la rifampicina, CTC2197, es va assajar com a probiòtic en pollastres, estudiant la seva capacitat de prevenir la colonització de Salmonella enteritidis C-114 en pollastres. Quan la soca probiòtica es va administrar via oral juntament amb S.enteritidis C-114 directament al proventricle en pollets Leghorn de 1 dia, el patògen fou eliminat completament després de 21 dies. Els mateixos resultats es van obtenir quan la soca es va administrar a través del menjar i laigua a més de la inoculació directa al proventricle. La inclusió de L.salivarius CTC2197 en el menjar del primer dia va mostrar que una concentració de 105 UFC g-1 era suficient per assegurar la colonització dels tracte gastrointestinal dels pollets després de 1 setmana. No obstant, entre els 21 i 28 dies, L.salivarius CTC2197 no va ser detectable en el tracte gastrointestinal dalguns pollets, mostrant que seria necessària més duna dosis per assegurar la seva presència fins al final de letapa dengreix. La liofilització i la congelació per glicerol o llet descremada com a agents crioprotector, van semblar mètodes adequats per preservar la soca probiòtica. La inclusió de L.salivarius CTC2197 en un pinso comercial va semblar ser un bon mètode per subministrar-lo en granja, tot i que la soca va mostrar sensibilitat a les temperatures utilitzades durant lemmagatzematge del pinso i a les incubadores dels pollets. A més, la supervivència va millorar després de diverses reinoculacions en pinso.

    • English

      A rifampicin-resistant Lactobacillus salivarius strain, CTC2197, was assessed as a probiotic in poultry, by studying its ability to prevent Salmonella enteritidis C-114 colonization in chickens. When the probiotic strain was dosed by oral gavage together with S.enteritidis C-114 directly into the proventriculus in 1-day-old Leghorn chickens, the pathogen was completely removed from the birds after 21 days. The same results were obtained when the probiotic strain was also administered through the feed and the drinking water apart from direct inoculation into the proventriculus. The inclusion of L.salivarius CTC2197 in the first day chicken feed revealed that a concentration of 105 CFU g-1 was enough to ensure the colonization of the gastrointestinal tract of the birds after 1 week. However, between 21 and 28 days, L.salivarius CTC2197 was undetectable in the gastrointestinal tract of some birds, showing that more than one dose would be necessary to ensure its presence till the end of the rearing time. Freeze-drying and freezing with glycerol or skin milk as cryoprotective agents, appeared to be suitable methods to preserve the probiotic strain. The inclusion of the L.salivarius CTC2197in a commercial feed mixture seemed to be a good way to supply it on the farm, although the strain showed sensitivity to the temperatures used during the feed mixture storage and in the chicken incubator rooms. Moreover, survival has been improved after several reinoculations in chicken feed mixture.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno