Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Consumer Acceptance, Choice and Attitudes towards Genetically Modified (GM) Food

  • Autores: Montserrat Costa Font
  • Directores de la Tesis: José María Gil Roig (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ( España ) en 2009
  • Idioma: inglés
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Francisco Juárez Rubio (presid.), Zein Kallas (secret.), Mario Mazzocchi (voc.), Mercedes Sánchez García (voc.), W. Bruce Traill (voc.)
  • Materias:
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: TDX
  • Resumen
    • La introducció de noves tecnologies en l'àmbit agroalimentari ha revolucionat la eficiència pel que fa al sector productiu, si bé també ha tingut efectes rellevants pel que fa a la demanda, que cal analitzar amb profunditat. Aquest és el cas dels productes modificats genèticament, que solen ser productes de consum habitual, per la qual cosa han creat una important polèmica.Hi ha diferents agents del mercat que participen en aquest debat, com és el cas dels productors, els quals en poden obtenir benefici pel que fa a millores en eficiència i reducció de costos. Tanmateix, és essencial tenir en compte l'opinió dels consumidors alhora d'analitzar els límits comercials de les noves tecnologies.Per a conèixer l'opinió dels consumidors cal entendre el seu procés d'elecció i de valoració dels productes agroalimentaris, com també el seu comportament a l'hora de prendre decisions en el mercat alimentari.Aquesta tesis comença amb una extensa revisió bibliogràfica en relació a les actituds dels consumidors vers els productes modificats genèticament.Seguidament s'analitza la intenció de compra dels consumidors utilitzant experiments d'elecció. L'objectiu principal d'aquesta tesi s'ha assolit amb els subsegüents capítols on s'han analitzat els diferents elements cognitius que porten a l'individu a la intenció final de compra. La metodologia emprada ha estat principalment equacions estructurals i experiments d'elecció. S'han emprat diferents bases de dades per a poder contrastar totes les hipòtesis plantejades en l'estudi.La principal contribució d'aquesta tesi ha estat determinar quins son els elements que cal considerar per entendre el procés de decisió del consumidors vers els aliments modificats genèticament, com també determinar que existeix un clar escepticisme en la societat pel que fa a aquests productes. Les conclusions d'aquesta tesi posen en manifest la necessitat de una millor estratègia de comunicació que permeti als consumidors una percepció de millor i major qualitat d'informació en relació a aquests productes.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno