Lifestyle changes over the past decades have led some sectors of the population to diverge from healthy dietary patterns. As a result, some food groups, such as fruit and vegetables, have gradually lost ground despite traditionally being staples in this region.
Firstly, the foods that make up these groups are defined and their nutritional and protective values are analysed,with allowance recommendations being outlined by different countries and institutions.
Moreover, the concept of a fruit and vegetable portion is defined by different expert groups. Likewise, a description is given of the official data on global consumption in Spain.
Els canvis en l'estil de vida de les últimes dècades han fet que alguns sectors de la població s'hagin allunyat d'un patró alimentari saludable, i s'ha detectat la pèrdua de protagonisme de grups d'aliments de consum tradicional en el nostre medi, com són les fruites i hortalisses.
Es defineixen en primer lloc els aliments que integren aquests grups, s'analitza el seu valor nutritiu i protector, les recomanacions de consum que fan diferents organismes i països, el concepte que els diferents grups d'experts defineixen com a «ració» de fruita i hortalisses. Així mateix es descriuen les dades oficials sobre el consum global a Espanya.
Seguidament es justifica la necessitat de promocionar el consum d'aquests aliments fonamentals en la prevenció de trastorns i malalties prevalents en la societat actual (sobrepès i obesitat, hipertensió, malalties cardiovasculars, diabetis tipus II i alguns tipus de càncer).
Per acabar s'analitzen les barreres existents per al seu consum i s'apunten estratègies i consells per incrementar i facilitar el consum diari de «cinc racions entre fruites i hortalisses» en el marc de la promoció de la salut.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados