Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Adhesió a la dieta mediterrània en els estudiants de Ciències de la Salut del Campus de Bellvitge

  • Autores: Vanesa Berlanga Silvente, Octavi Salarich Sabé, Ibai Gorriti Romero, Aida Comas Calonge, Neus Borrego Martí, Enrique Lázaro Fontanet
  • Localización: Temps d’Educació, ISSN 0214-7351, Nº 51, 2016, págs. 171-185
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • L'estudi de la salut i els hàbits saludables formen part de les condicions de vida i estudis dels joves universitaris. L'Organització Mundial de la Salut promou l'alimentació saludable i la vida activa i estableix un abordatge conjunt en diferents àmbits socials, destacant el de l'educació. La universitat és una institució d'especial rellevància en tant que investiga i garanteix l'avanç de la societat, capaç de millorar la salut i els hàbits saludables de la població. El grup de treball «Salut i Hàbits Saludables» de l'Observatori de l'Estudiant de la Universitat de Barcelona ha portat a terme una investigació amb l'objectiu de conèixer els hàbits saludables dels estudiants de Ciències de la Salut. Aquesta investigació transversal ex post facto, de caràcter descriptiu, comparatiu i explicatiu pren com a referència l'enquesta feta per l'estudi i assaig clínic PREDIMED. Per a això, comptem amb els resultats sobre el grau d'adhesió i coneixement de la dieta mediterrània dels estudiants (124) que cursaven els graus d'Infermeria, Podologia, Odontologia i Medicina de la Universitat de Barcelona durant el curs 2013-2014. Els primers resultats mostren que si bé hi ha un coneixement generalitzat sobre els hàbits que conformen la dieta mediterrània entre els estudiants, el consum alimentari no sempre segueix els mateixos patrons favorables. Identificar les variables relacionades amb la salut ha de permetre definir a posteriori propostes d'intervenció estratègiques.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno