págs. 11-56
págs. 57-70
págs. 71-83
La producción caprina ecológica en Andalucía: situación actual y posibilidades de mejora
Yolanda Mena Guerrero, José María Castel Genís, Francisco de Asís Ruiz Morales, José Nahed Toral
págs. 85-100
págs. 105-119
págs. 121-125
Produción de carne de poldro nun sistema de monte en Galicia
Santiago Crecente Campo, Teresa Moreno López, María Pilar Castro García, Nieves Díaz Díaz
págs. 127-142
Agroecoloxía e cooperación ao desenvolvemento: soberanía alimentar como nexo de unión entre os pobos
págs. 145-155
págs. 157-172
Centro de Educación Ambiental As Corcerizas: exemplo de desenvolvemento sustentable
págs. 173-182
Alianzas pola soberanía alimentar: a experiencia da ISAP na Galiza
págs. 183-186
"Entre hortas": as hortas de Belvís : recuperar usos, rendibilizar espazos
págs. 189-196
págs. 197-202
O papel da horticultura urbana sustentable ante o declive do petróleo: a experiencia de Culleredo
Carlos Traviesas Sampedro, Pedro Rocha, Xabier Vázquez Pumariño, Ruth Caramés Blanco
págs. 203-212
Horticultura urbana en Galicia: orixes, valores e situación actual
págs. 213-221
págs. 225-235
Raínha Lupa de Quilmas: como un movemento social póde-se proxectar nunha alternativa contra a destrución do territorio
Xosé Manuel Casais González, Lucía Ferreira Fernández, Adela Figueroa Panisse
págs. 237-244
A CHAMADA DA TERRA: Asociación A Hortiña da Ponte
Aurora Calviño, Julio Morales, Elena Antelo, Isidro Peleteiro, María Graiño, Tomás Ferreiro, Israel Ferreiro, Adrián Mosquera
págs. 245-252
Nuevas realidades en el medio rural: experiencias comunitarias agroecológicas
págs. 253-260
Sendas para el desarrollo de un sistema agroalimentario alternativo
Paul Swagemakers, María Dolores Domínguez García, Xavier Simón Fernández
págs. 261-282
Reforma agrária e agroecologia no Brasil: a experiência do grupo gestor do arroz orgânico em assentamentos da região metropolitana de Porto Alegre
Luis Alejandro Lasso Gutiérrez, Paulo Henrique Freire Vieira
págs. 285-296
Agroecologia: a construção do saber através do exercício da inter e transdisciplinaridade
Luis Alejandro Lasso Gutiérrez, Fernanda Savicki de Almeida, Clarilton Edzard Davoine Cardoso Ribas
págs. 297-306
Agroecologia: o ensino de pós-graduação vinculado aos camponeses e à luta pela reforma agrária
Clarilton Edzard Davoine Cardoso Ribas, Fernanda Savicki de Almeida, Aline Korosue
págs. 307-318
págs. 319-335
págs. 337-349
págs. 353-371
Rendibilidade da produción de leite ecolóxico: unha alternativa fronte á evolución do sector lácteo?
págs. 373-384
Estatus mineral en gando vacún de carne en sistemas de produción ecolóxica en Galiza: comparación con sistemas convencionais e intensivos
María Marta López Alonso, Isabel Blanco Penedo, Marta Inés Miranda Castañón, Cristina Castillo Rodríguez, Joaquín Hernández Bermúdez, José Luis Benedito Castellote
págs. 385-398
págs. 399-420
págs. 423-437
Potencial de nabizas e grelos na agricultura ecolóxica: uso das variedades locais
Margarita Lema Márquez, María Elena Cartea González, Pilar Soengas, Pablo Velasco Pazos, Marta Francisco Candeira
págs. 439-455
págs. 457-469
págs. 471-483
Pan do Mar: una experiencia de aplicación de los postulados de la cultura ecológica en la industria de conservas de pescado
págs. 487-490
Do fumo às plantas medicinais, aromáticas e condimentares: possibilidades e desafios de uma reconversão produtiva de base agroecológica em Assentamento de Reforma Agrária
Fernanda Savicki de Almeida, Clarilton Edzard Davoine Cardoso Ribas
págs. 491-506
págs. 507-524
págs. 525-541
Cesta fresca: experiencias de venta directa de productos alimenticios en la provincia de Pontevedra
págs. 545-551
págs. 553-568
Menú-Viu: el primer paso hacia la transición alimentaria del Campus Nord de la Universidad Politécnica de Cataluña
págs. 569-582
OVICA: 15 anos na defensa do sector ovino e caprino galego
págs. 585-590
págs. 591-597
págs. 601-612
Avaliación socioeconómica da xestión sostible de especies invasoras: unha revisión
Julia Touza Montero, María Luisa Chas Amil, Xoán Ramón Doldán García, Katharina Dehnen-Schmutz
págs. 613-628
Control de malas hierbas en producción ecológica de forrajes: cultivos alelopáticos
Lorena Álvarez Iglesias, Carolina González Puig, Alberto Mudarra, Manuel Joaquín Reigosa Roger, Nuria Pedrol Bonjoch
págs. 629-644
As UXFOR: ferramentas para a vertebración territorial e social dos montes galegos
págs. 647-661
Usos sociais e medioambientais dos montes veciñais: defensa da terra e xeración de emprego
págs. 663-676
As paisaxes culturais galegas: perspectivas actuais de conservación e xestión
Silvia Calvo Iglesias, Ramón Alberto Díaz Varela, Gonzalo Méndez Martínez
págs. 677-691
O millo tradicional e os produtos derivados: procesado, elaboración e conservación
Arsenio Landa Velón, Pedro Revilla Temiño, Rosana Malvar Pintos
págs. 695-707
Rexurdir do millo corvo: testemuña dunha tradición
págs. 709-711
págs. 713-729
págs. 733-746
Dimensión socio-política y económica de las cooperativas de consumo ecológico: aproximaciones a colectivos de la ciudad de Barcelona
págs. 747-759
Novos sistemas de adquisición de alimentos: unha proposta de clasificación
Xavier Simón Fernández, Damián Copena Rodríguez, Lucía Rodríguez Amoedo
págs. 761-792
Reflexiones políticas desde y sobre las cooperativas agrocológicas andaluzas
David Pérez Neira, Daniel Vázquez Meréns, I. Vert Carbó, Pablo Saravia Ramos
págs. 793-812
Félix Augusto Moreno Elcure, María Dolores Carbonero Muñoz, A. García Moreno, José Ramón Leal Murillo, M. T. Hidalgo Fernández, María del Pilar Fernández Rebollo
págs. 815-823
La política agrícola actual venezolana: desarrollo endógeno, agroecología y soberanía alimentaria (desde un estudio de caso)
págs. 825-840
Cidades produzindo alimentos: uma nova perspectiva para a Segurança e Soberania Alimentar no meio urbano
Susi Mara Freddi, Renata Gomes Rodrigues, Clarilton Edzard Davoine Cardoso Ribas, Guilherme Ribeiro Gomes
págs. 841-852
Nova Lei de certificação de orgânicos do Brasil: estudo de caso : sua aplicação e os reflexos sobre a comercialização dos produtos do Sitio Capororoca em feiras ecológicas de Porto Alegre - Rio Grande do Sul
Ari Henrique Uriartt, Xavier Simón Fernández, Sonia Regina de Mello Pereira, Silvana Bohrer
págs. 853-863
Julio Enrique López Díaz, E. González Arráez, José Alberto Oliveira Prendes, Orlando Pablo Vázquez Yáñez
págs. 865-883
Annia Mederos Molina, Rosa Orellana, Felipe Bastida López, María Teresa Hernández Fernández, Carlos García Izquierdo
págs. 885-904
págs. 905-912
Extrativismo da Juçara ("Euterpe oleracea" Mart. Arecaceae) e a promoção de renda: estudo de caso do município de Morros/MA1
págs. 913-923
págs. 925-935
Buscando nuevos bioherbicidas para la agricultura ecológica
Carolina González Puig, Noemí Fernández, Rubén Forján Castro, José A. Garabatos Cuadrado, Luis Iglesias, Lorena Álvarez Iglesias, Adela Sánchez Moreiras, Manuel Joaquín Reigosa Roger, Nuria Pedrol Bonjoch
págs. 937-951
Produción de híbridos de millo forraxeiro en cultivo ecolóxico
Ana Belén Monteagudo Diz, Laura Campo Ramírez, María Belén Salleres Neira, Jesús Moreno González
págs. 953-960
¿Qué tipo de vaca elixir para qué tipo de sistema leiteiro?
Ana Isabel Roca Fernández, Luc Delaby, Antonio González Rodríguez, E. Y. Gallard
págs. 961-977
Trator de galinhas: resgatando o lugar da avicultura camponesa
págs. 979-995
Luisa A. Díaz Jaimes, Luis Parras Alcántara, María del Pilar Fernández Rebollo, Beatriz Lozano García, María Dolores Carbonero Muñoz
págs. 997-1005
Estudio de la aptitud fermentativa en estado sólido del madroño para la obtención de aguardiente
Elisa Alonso González, J. Varasa, Ana María Torrado Agrasar, Lorenzo Miguel Pastrana Castro, Nelson Pérez Guerra
págs. 1007-1012
Evaluación de la producción y calidad nutritiva de híbridos de maíz forrajero en dos sistemas de producción: convencional y ecológico
Laura Campo Ramírez, Ana Belén Monteagudo Diz, Jesús Moreno González
págs. 1013-1020
págs. 1021-1036
Estudio do grao de contaminación das augas en zonas gandeiras de vacún de leite en Galicia
María Isabel García Pomar, Juan Castro Insua, Dolores Báez Bernal, Thierry Jean Dagnac, Julio Enrique López Díaz, María García Chao
págs. 1037-1047
págs. 1049-1055
Buscando a multifuncionalidade do monte: unha experiencia comunitaria de gandería ecolóxica
Comunidade de Montes Veciñais en Man Común de Cabeiras (Arbo-Pontevedra)
págs. 1059-1061
Integrando o monte na produción agrícola: o uso do toxo na produción de adubos e compost : a experiencia de Abonos Lourido, Rebordechán-Crecente (Pontevedra)
págs. 1063-1065
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados