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Sulfur Dioxide–Oxygen Consumption Ratio Reveals Differences in Bottled Wine Oxidation
Andrew L. Waterhouse, Scott Frost, Maurizio Ugliano, Annegret R. Cantu, Bruce L. Currie, Mauri Anderson, Alexander W. Chassy, Stéphane Vidal, Jean-Baptiste Diéval, Olav Aagaard, Hildegarde Heymann
American Journal of Enology and Viticulture, ISSN 0002-9254, Vol. 67, Nº 4, 2016, págs. 449-459
Genomica dell'uva, fisiologia dell'appassimento e aroma del vino
Maurizio Ugliano, Giovanbattista Tornielli
L' Enologo, ISSN 0392-176X, Nº 7-8, 2016, págs. 30-34
Manejo de los aromas de reducción a través de tapones a permeabilidad controlada
Maurizio Ugliano, Jean Baptiste Dieval, Stephane Vidal
Enólogos, ISSN 1695-7296, Nº. 89, 2014, págs. 32-34
Aspetti pratici dela gestione dei tioli volatili: durante la maturazione in bottiglia
Maurizio Ugliano
L' Enologo, ISSN 0392-176X, Nº 12, 2014, págs. 67-70
Maurizio Ugliano, Jean-Baptiste Diéval, Stephanie Begrand, S. Vidal
L' Enologo, ISSN 0392-176X, Nº 4, 2014, pág. 77
L'ossigeno parametro chiave per la conservazione dei vini biologici
Jean-Baptiste Diéval, Maurizio Ugliano, Jérôme Sciacchitano, Stéphane Vidal
L' Enologo, ISSN 0392-176X, Nº 1-2, 2014, págs. 91-95
Embouteillage. En finir avec la variabilité entre bouteilles d'un même lot
Maurizio Ugliano
Viti: de la vigne au vin, ISSN 0757-4673, Vol. 38, Nº. 398, 2014, pág. 51
L'oxygène, paramètre clé de la conservation des vins biologiques
Jean-Baptiste Diéval, Maurizio Ugliano, Jérôme Sciacchitano, Stéphane Vidal
Revue des oenologues et des techniques vitivinicoles et oenologiques: magazine trimestriel d'information professionnelle, ISSN 0760-9868, Vol. 40, Nº. 148, 2013, págs. 49-52
Gestión de oxígeno durante la crianza del vino mediante la selección del tapón: Tendencia actuales y perspectivas
Maurizio Ugliano, Jean-Baptiste Diéval, Stéphane Vidal
Enólogos, ISSN 1695-7296, Nº. 76, 2012, págs. 20-30
"Riduzione" e composti volatili solforati. Influenza della micro ossigenazione e della chiusura
Maurizio Ugliano, Jean Baptiste Dieval, Stephanie Begrand, Stephane Vidal
L' Enologo, ISSN 0392-176X, Anno 48, Nº 12, 2012, págs. 81-86
Soline Caillé, Alain Samson, Jérémie Wirth, Jean-Baptiste Diéval, Stéphane Vidal, Maurizio Ugliano, Véronique Cheynier
Revue française d'oenologie, ISSN 0395-899X, Nº 253, 2012, págs. 16-19
Maurizio Ugliano, Jean-Baptiste Diéval, Stéphane Vidal
Wine and viticulture journal, ISSN 1838-6547, Nº. 5, 2012, págs. 38-45
E. Dimkou, Maurizio Ugliano, Jean Baptiste Dieval, Stéphane Vidal, Olav Aagaard, Doris Rauhut, Rainer Jung
American Journal of Enology and Viticulture, ISSN 0002-9254, Vol. 62, Nº 3, 2011, págs. 261-269
Gal Winter, T. J. van der Westhuizen, V.J. Higgins, Chris Curtin, Maurizio Ugliano
Australian journal of grape and wine research, ISSN 1322-7130, Vol. 17, Nº 2, 2011, págs. 285-290
Composti volatili solforati in vini Sauvignon Blanc: influenza dell'ossigeno e del glutatione
Maurizio Ugliano, Jean Baptiste Dieval, Stéphane Vidal
L' Enologo, ISSN 0392-176X, Anno 47, Nº 11, 2011, págs. 69-73
How much oxygen do we need?: Tailoring oxygen management strategies to winemaking styles
Maurizio Ugliano, Jean Baptiste Dieval, Stéphane Vidal
Wine and viticulture journal, ISSN 1838-6547, Nº. 5, 2011, págs. 32-39
Practical management of hydrogen sulfide during fermentation: an update
Maurizio Ugliano, Adrian D. Coulter, Gal Winter, Paul A. Henschke
Australian and New Zealand grapegrower and winemaker, ISSN 0727-3606, Nº Extra 545, 2009 (Ejemplar dedicado a: 37th Annual Technical Issue), págs. 30-38
Impact of yeast rehydration nutrients on the aroma of Sauvignon Blanc wine
Jan H. Swiegers, T. J. van der Westhuizen, Maurizio Ugliano, Paul K. Bowyer
Australian and New Zealand grapegrower and winemaker, ISSN 0727-3606, Nº 528, 2008, págs. 68-71
Gestión del nitrógeno del mosto en la fermentación: Influencia en la producción de aromas del vino
María del Mar Vilanova de la Torre, Maurizio Ugliano, Paul A. Henschke, Isak S. Pretorius
Enólogos, ISSN 1695-7296, Nº. 53, 2008, págs. 41-45
Malolactic fermentation and wine flavour: changes in the volatile composition of red wine following malolactic fermentation with four commercial strains of "Oenococcus oeni"
Maurizio Ugliano, Luigi Moio
Australian and New Zealand grapegrower and winemaker, ISSN 0727-3606, Nº Extra 521, 2007 (Ejemplar dedicado a: 35th Annual Technical Issue), págs. 53-61
George K. Skouroumounis, Maurizio Ugliano, Paul Henschke, D. L. Capone, Isak S. Pretorius, Eveline Bartowsky, Jane M. McCarthy
Australian and New Zealand grapegrower and winemaker, ISSN 0727-3606, Nº 514, 2006, págs. 91-97
Idrolisi di precursori d' aroma glicosilati nel corso della fermentazione malolattica
Alessandro Genovese, Luigi Moio, Maurizio Ugliano
L' Enologo, ISSN 0392-176X, Anno 39, Nº 11, 2003, págs. 109-114
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