Periodo de publicación recogido
|
|
|
Sensory characterisation of Bordeaux red wines produced without added sulfites
Edouard Pelonnier Magimel, Pinelopi Mangiorou, Darriet Philippe, Gilles de Revel, Michaël Jourdes, Axel Marchal, Stéphanie Marchand, Alexandre Pons, Laurent Riquier, Pierre Louis Tesseidre, Cécile Thibon, Georgia Lytra, Sophie Tempère, Jean-Christophe Barbe
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, ISSN 1151-0285, Vol. 54, Nº 4, 2020, págs. 51-60
Impact of enological tannins on laccase activity
Adeline Vignault, Olga Pascual García, Michaël Jourdes, Virginie Moine-Ledoux, Marc Fermaud, Jean Roudet, Joan-Miquel Canals Bosch, Pierre-Louis Teissedre, Fernando Zamora Marín
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, ISSN 1151-0285, Vol. 53, Nº 1, 2019, págs. 27-38
Astringence et amertume dans les vins: origines, mécanismes et maîtrise oenologique
Michaël Jourdes, Pierre-Louis Teissedre
Revue française d'oenologie, ISSN 0395-899X, Nº 287, 2018, págs. 23-29
Rim Nabli, Sami Achour, Michaël Jourdes, Pierre-Louis Teissedre, Ahmed N. Helal, Béchir Ezzili
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, ISSN 1151-0285, Vol. 47, Nº 4, 2013, págs. 301-310
The scalping of light volatile sulfur compounds by wine closures
Maria A. Silva, Michaël Jourdes, Philippe Darriet, Pierre-Louis Teissedre
Wine and viticulture journal, ISSN 1838-6547, Nº. 2, 2013
I. Ky, Bénédicte Lorrain, Michaël Jourdes, Grégory Pasquier, M. Fermaud, Laurence Geny, Patrice Rey, Bernard Donèche, P.-L. Teissedre
Australian journal of grape and wine research, ISSN 1322-7130, Vol. 18, Nº 2, 2012, págs. 215-226
Bénédicte Lorrain, I. Ky, Grégory Pasquier, Michaël Jourdes, Lucia Guerin, Laurence Geny, Patrice Rey, Bernard Donèche, P.-L. Teissedre
Australian journal of grape and wine research, ISSN 1322-7130, Vol. 18, Nº 1, 2012, págs. 64-72
Rim Nabli, Sami Achour, Michaël Jourdes, Pierre-Louis Teissedre, Ahmed N. Helal, Béchir Ezzili
OENO ONE: Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, ISSN 1151-0285, Vol. 46, Nº 4, 2012, págs. 295-304
Application du procédé OakScan aux bois pour l'oenologie: sélection et influence de la teneur en polyphénols du chêne sur le profil aromatique et structurant du vin
Thomas Giordanengo, Julien Michel, Philippe Gauthier, Jean-Paul Charpentier, Michaël Jourdes, Pierre-Louis Teissedre, Nicolas Mourey
Revue française d'oenologie, ISSN 0395-899X, Nº 255, 2012, págs. 16-24
Phenolic compounds of grapes and wines: Key compounds and implications in sensory perception
Ruth Hornedo Ortega, María Reyes González Centeno, Kleopatra Chira, Michaël Jourdes, Pierre-Louis Teissedre
Chemistry and biochemistry of winemaking, wine stabilization and aging / coord. por Luís Filipe Ribeiro; Fernanda Cosme (ed. lit.), Fernando M. Nunes (ed. lit.), 2021, ISBN 9781839625756, págs. 1-26
Application of crown/cyclic proanthocyanidins relative abundances toassess wine authenticity
V. Merkyte, E. Longo, Fabrizio Rossetti, A. Jouin, C. Miramont, Michaël Jourdes, Pierre-Louis Teissedre, Emanuele Boselli
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences, 2018, pág. 187
F. Rossetti, V. Merkyte, E. Longo, A. Jouin, Michaël Jourdes, Pierre-Louis Teissedre, Emanuele Boselli
Abstracts Book: International Congress on Grapevine and Wine Sciences, 2018, pág. 193
Esta página recoge referencias bibliográficas de materiales disponibles en los fondos de las Bibliotecas que participan en Dialnet. En ningún caso se trata de una página que recoja la producción bibliográfica de un autor de manera exhaustiva. Nos gustaría que los datos aparecieran de la manera más correcta posible, de manera que si detecta algún error en la información que facilitamos, puede hacernos llegar su Sugerencia / Errata.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados